Bijeenkomst over de ‘Ontwerpvisie zonnevelden en wind’ en wat dit betekent voor Herpt

  • Herpt
  • Duurzaamheid
  • Bijeenkomst over de ‘Ontwerpvisie zonnevelden en wind’ en wat dit betekent voor Herpt

Als werkgroep duurzaamheid hebben wij inzicht gekregen over de ontwerpvisie ontwikkeling zonnevelden in de gemeente Heusden. De gronden in het noorden van Heusden hebben de voorkeur bij het realiseren van zonnevelden. Ook voor het plaatsen van windmolens staat een dergelijk ontwerpvisie op stapel. Het feit dat in het noorden van Heusden de prioriteit komt te liggen voor zonnevelden en windenergie, maakt dat bij ons de vraag leeft als werkgroep duurzaamheid; wat vinden de Herptenaren van deze plannen? De gevolgen voor het bestaande landschap kan ingrijpend zijn, de waarde van uw onroerend goed kan hiermee onder druk komen te staan. Verder is de vraag; als u aan duurzaamheid denkt, waar ligt dan bij u de prioriteit, is dat het isoleren van de woning, de aanschaf van panelen op het dak, autogebruik verminderen door meer te gaan fietsen, oppervlakte bestrating in uw tuin verkleinen zodat water kan infiltreren, gebruik onkruidbestrijdingsmiddelen verminderen……….

Graag zouden wij met u in gesprek gaan over deze onderwerpen en zouden samen met u een omgevingsvisie willen opstellen waarmee we naar de gemeente kunnen stappen. Wij nodigen u uit voor een bijeenkomst op 13 mei inloop van 19.00 tot 19.30 uur in het Dorpshuis Herpt. We zullen inzicht geven in de plannen die we tot nu toe kennen, en samen inventariseren wat er leeft en wat de ideeën zijn van Herptenaren voor plannen voor ons dorp en de omgeving. We proberen rond 21:30 af te sluiten.

Mocht u nog mensen kennen die hier interesse in hebben of ideeën hebben, stuur deze mail dan gerust door. Wij realiseren ons dat mensen dit bericht wellicht meerdere keren zullen ontvangen omdat ze lid zijn van verschillende verenigingen – daarvoor ons welgemeende excuses.
Graag horen we of u wilt komen op 13 mei: stuur svp een mailtje aan duurzaamherpt@gmail.com
Related Posts
Leave a Reply