Vogelvriendelijke tuin – welke vogels zie ik daar?

Thema-avond ‘Een vogelvriendelijke tuin: wat is dat en welke vogels zie ik daar’
Woensdag 10 november 2021
20.00-22.00 uur
Buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2, 5252 NG, Vlijmen
We hebben nog maar weinig natuur in Nederland. De vogelstand lijdt steeds meer onder de opmars van landbouw, infrastructuur en bebouwing. Door onze tuinen vogelvriendelijker in te richten kunnen we de vogels een handje helpen. Maar hoe doe je dat?
Deze avond krijg je ideeën en voorbeelden waar je aan moet denken bij een vogelvriendelijke tuin. Daarnaast is er aandacht voor de verschillende vogelsoorten die je in een tuin kunt tegenkomen.
De lezing wordt gegeven door Lot Tönis. Zij is tuinconsulente bij de Vogelbescherming en geef tuinadviezen om tuinen vogelvriendelijker te maken. Daarnaast is ze natuurgids bij IVN en Staatsbosbeheer. In de zomer telt ze wekelijk vlinders voor de Vlinderstichting.

De avond is onderdeel van het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’. Hierin richt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Hieraan doet ook de werkgroep Duurzaamheid Herpt aan mee.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Heusden, en Het Groene Woud.

Event Details