Het Oude Maasje

onderzoek naar de mogelijkheden van t Oude Maasje

Afgelopen schooljaar heeft Klimaatplein Heusden samen met de gemeente en HAS gewerkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van t Oude Maasje en de bereidheid van stakeholders daar een bijdrage aan te leveren.

We zijn twee jaar geleden aan de slag te gaan met inzicht krijgen in wat inwoners van hun gebied ‘t land van het Oude Maasje’ vinden. Dit is de oude gemeente Heusden. Er is samengewerkt met de gemeente en de HAS aan onderzoek en advies. Allereerst over het hele gebied als bijdrage aan de Omgevingsvisie. Klik hier om de onderzoeksresultaten te lezen voor het gebied, ingezoomd op Oudheusden.

 

Afgelopen jaar is er ingezoomd op het Oude Maasje. Deze stroom kwam uit het onderzoek Omgevingsvisie. We zijn samen aan de slag te gaan om na te gaan wat inwoners vinden/wensen, wat eigenaars/stakeholders vinden. Dat samen heeft tot een voorstel geleid. Dat is een digitaal GIS bestand geworden, een storymap. Wederom het hele gebied bezen en nader uitgewerkt in Oudheusden, omdat daar al concreet uitwerkingsplannen zijn.

 

We zijn met gemeente en HAS in gesprek over een vervolg wat gericht moet zijn op ‘doen’.
We hebben de provincie benaderd in het kader van samenleving en groen. Eens zien of zij wat voor ons kunnen betekenen.
Na de zomer volgt meer informatie.
Leave a Reply