Van de Burgermeester Willemijn van Hees: “Maoskesdammers bekennen kleur…..”

  • Herpt
  • Jeugdcarnaval
  • Van de Burgermeester Willemijn van Hees: “Maoskesdammers bekennen kleur…..”

Beste Maoskesdammers,

Dit jaar heb ik de eer om voor de eerste keer het voorwoord te mogen schrijven voor deze carnavaleske krant. Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Willemijn van Hees en sinds november de kersverse burgemeester van Heusden. Terwijl ik dit voorwoord schrijf, achter mijn nieuwe bureau, denk ik aan wat er mij allemaal te wachten staat in Heusden met carnaval. Als echte Brabantse, geboren en getogen in de gemeente Zundert, ben ik opgegroeid met carnaval. Vier dagen lang met familie en vrienden genieten van dit schitterende feest gaat mij dan ook prima af! Koukleumend langs de kant van de weg sta ik me te verwonderen van al die prachtige creaties die tijdens de optocht voorbij rijden of lopen. Daar zit zoveel liefde, bloed zweet en tranen in! Daar neem ik mijn petje voor af. Na de optocht lekker opwarmen in het café waar het feestgedruis losbarst. Heerlijk om samen met dorpsgenoten carnaval te vieren, een feest dat mensen écht verbroedert. Deze dagen zijn, zeker tegenwoordig, hard nodig! Ook in de 11 kernen van onze gemeente wordt dit door velen van jongs af aan geleerd. Op donderdag draag ik dan ook vol vertrouwen de ‘sleutel’ van Heusden over aan alle prinsen, prinsessen, jeugdprinsen en jeugdprinsessen. Ieder jaar doen we dat in een andere kern en dit jaar is Knotwilgendam aan de beurt. Bij het schrijven van dit voorwoord weet ik nog niet hoe het programma voor dit jaar eruit ziet. Wel weet ik zeker dat ik van de partij ben! Dankzij al die vrijwilligers en carnavalsverenigingen weet ik nu al dat het een prachtig feest gaat worden. Ik wens iedereen alvast heel veel leut en plezier toe! Houdoe!

Related Posts
Leave a Reply